November 2022

Karlstad CCC

Angela Yong

Angela Yong arbetar deltid som projektledare med ett regeringsuppdrag på Myndigheten för Digital förvaltning (DIGG) för att främja öppen och datadriven innovation.

En pilotplattform, Challengegov.se, inrättades och riktade sig mot den offentliga sektorn, den akademiska sektorn, entreprenörer och företag som vill leda förändring framåt och ta initiativ med hjälp av data.

Sedan den mjuka lanseringen i december 2018 har plattformen experimenterat med 6 olika typer av utmaningar, den senaste är en datadriven innovationstävling för pakettjänster och transport på Sveriges landsbygdsområden. Läs mer om den här.

Angela samarbetar också aktivt med initiativ som hackforsweden.se (ett regeringsuppdrag för att skapa en kontinuerlig process där öppen- och datadriven innovation är en integrerad del av den offentliga sektorn) och Vinnovas Civictech-erbjudande.

Angela har lång erfarenhet från att arbeta vid Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI.se) med IT-drift och systemutveckling och leder för närvarande initiativ och experimenterar med innovationsprocesser och digital transformation.