November 2022

Karlstad CCC

Mona Lindström, verksamhetsansvarig, Buurtzorg Sverige

Mona Lindström är utbildad sjuksköterska och har arbetat vid Karolinska Universitetssjukhuset. 2005 flyttade hon till Eindhoven, Nederländerna, där hon några år senare började att arbeta inom hemsjukvård. År 2009 började Mona arbeta som sjuksyster för det Nederländska företaget Buurtzorg, dit hon lockats av organisationens starka inriktning på; patienten, professionen, självstyre samt att tillföra samhällsnytta utan vinstintresse.

År 2011 kom hon i kontakt med Jos De Blok, grundaren av Buurtzorg, och fick frågan om att starta upp en svensk verksamhet för det Nederländska bolaget. Mona bestämde sig för att anta utmaningen och flyttade tillbaka till Sverige hösten 2011. Mona driver idag det svenska bolaget Buurtzorg Sverige (del av Buurtzorg), med samma värderingar och vision som Buurtzorg och företaget är etablerat i Bålsta, Håbo kommun. Företaget är sedan 2019 medlemmar i Famna (idéburen välfärd).