fbpx
DigitalWell Marika Martin och Jeanette Koster

DigitalWell

Breakout Session

DigitalWell: Digital intelligens i designprocessen

Under denna workshop presenteras ett praktiskt case från projektet DigitalWell av Marika Martin och Jeanette Köster på Compare. De leder oss i ett experiment där vi applicerar nya förutsättningar i idégenereringsfasen för att öka framtidsfokuset, vi arbetar kreativt tillsammans och drar slutsatser av utfallet. Välkommen att delta!

DigitalWell arbetar med att ta fram nya lösningar som ökar individens egenförmåga inom välfärden, utifrån faktiska utmaningar från offentlig sektor. Vi processleder utvecklingen hela vägen fram till implementeringsbar och kommersialiseringsbar lösning. Vi utgår från användaren enligt tjänstedesignens principer och involverar både akademi, näringsliv och offentlig sektor. Tillsammans skapar vi framtidens digitala välfärdslösningar.

Marika Martin är tjänstedesignern som står med ena foten i digital kommunikation och den andra i design. Hon drivs av att skapa användarvärde och lösningar som håller för framtidens behov. För henne är kommunikation och interaktion nyckeln till allt; med användare, mellan användare, i det osynliga och det synliga, internt och externt. Det är här utmaningarna och möjligheterna finns. Marika har mångårig internationell erfarenhet av att jobba med komplexa målgrupper och processer med allt från användarstudier till marknadsföring.

Jeanette Köster har bred erfarenhet av innovations- och affärsutvecklingsprocesser i olika sammanhang. Som ansvarig för Digital Innovation på Compare arbetar hon tillsammans med akademi, näringsliv och offentlig för att forma gemensamma satsningar i regionen på att digitalisera välfärden. Jeanette har tagit med sig en entreprenörskultur in i den regionala utvecklingen och drivs av att skapa resultat som kan utveckla vårt samhälle och näringsliv. Hon vill förändra strukturer och vara möjliggörare, med särskilt intresse för frågan runt offentlig sektors outnyttjade potential som innovationsdrivare för näringslivet.