fbpx

Christel Tholse Willers

Talare

Christel Tholse Willers arbetade på Sveriges Television från 2001 med program som Allsång på Skansen, Wild Kids, Videokväll hos Luuk och Lilla Melodifestivalen. Hon var även projektledare vid Melodifestivalen 2002-2008.

Hon tillträdde som chef för SVT Malmö i augusti 2008. Hon arbetade med Eurovision Song Contest 2013 i Malmö och därefter med Melodifestivalen i Stockholm, vars chef hon blev i september 2014. Mellan 2015-2017 var Tholse Willers vd för Utbildningsradion, hon avgick med omedelbar verkan i november 2017, bland annat efter kritik mot en omorganisation som fått stor uppmärksamhet.

Föreläsningen
Att förändras som människa är inte alltid enkelt. Vi vet vad vi har men inte vad vi får. När en verksamhet ska förändras gäller det att leda andra genom att skapa nyfikenhet för det vi inte vet något om. Genom att väcka nyfikenheten kommer vi i kontakt med det som till vardags kallas mod. Mod är nödvändigt för att anta utmaningen att förändras. En verksamhet kan svårligen förändras i grunden om inte människorna är modiga och nyfikna.