fbpx
Ashkan Fardost

Ashkan Fardost

Talare

Ashkan började sin digitala resa i början på 2000-talet: genom att göra musik med mjukvara och “hacka” Napster spred han sin musik världen över och landade ett skivkontrakt med EMI och Armada Music som 17-åring. Ända sedan dess har han djupdykt i hur digitalisering påverkar industrier, samhällen och mänskligt beteende.

Efter musikkarriären involverade Ashkan sig sig i innovationsvärlden: han har bland annat en doktorsexamen i organisk kemi från Uppsala Universitet samt jobbat med startups som Soundtrap. Idag föreläser han globalt, driver sin nystartade investerings-firma Oddball Ventures och hjälper till som rådgivare inom digitalisering.

Föreläsning: Många som använder ordet digitalisering pratar egentligen om digitisering: att ta en analog process och omvandla den till ettor och nollor. Digitalisering är något helt annat, enligt Ashkan Fardost. Digital teknik och internet har radikalt förändrat människors beteenden och skapat helt nya förväntningar. Och det är inte förrän man börjar titta på denna omvälvande förändring från det mänskliga perspektivet som man kan dra slutsatser om hur det kommer påverka ens bransch, yrke och framtid.